top of page
Search
  • Admin

Google a primit cea mai mare amenda din istoria internetului

Pe locul 1 se afla cei de la GOOGLE cu 2.7 miliarde de dolari, aceasta autoritate care reglementeaza competitia in Comisia Europeana care a amendat Google in luna aprilie 2015 . Pentru a putea favoriza acest serviciu de cumparaturi afectand consumatorii si cumparatorii .

Pe locul 2 se afla cei de la SIEMENS cu 1.6 miliarde de dolari, compania este producatoare de masini , echipamente pentru comunicatii si electronice a fost gasit vinovat in anul 2008 in mai multe cazuri de coruptie in Germania si SUA . Compania SIEMENS a oferit mita mai multor oficiali din Rusia, SUA, Japonia si Germania .

Pe locul 3 se afla compania INTEL cu 1.45 miliarde de dolari, prin anul 2009 cel mai mare producator de procesoare pentru PC intel a primit o amenda de 1.45 miliarde de dolari de la Comisia Europeana pentru ca a incalcat legislatia anti-trust .

Pe locul 4 se afla compania MICROSOFT cu 731 milioane de dolari, prin anul 2003 compania a primit de la Comisia Europeana . La fel ca si cei de la compania INTEL, compania Mircosoft a fost gasita vinovata pentru incalcarea legislatiei Anti-Trust . Dupa o vreme, Microsoft a inceput sa ofere utilizatorilor sai in timpul de utilizare a procesului de instalare al Windows un ecran in care toti utilizatorii puteau sa isi aleaga browser-ul dorit .

Pe ultimul loc se afla compania SAMSUNG cu 164 milioane de euro, compania a fost implicata intr-un cartel care s-a format pe piata cipurilor de memorie, Pe langa samsung se afla alte doua membre ale cartelului respectiv au fost Infineon si Toshiba. Samsung a scapat usor de amenda primita deoarece a colaborat cu autoritatile si a oferit informatii care au ajutat la finalizarea acestei anchete .

Sursa: http://www.go4it.ro/

NetworkHub

2 views0 comments
bottom of page